Η ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ εδρεύει στην Ηράκλεια Γοργοποτάμου, κοντά στη Λαμία. Εδώ μια μικρή και αφοσιωμένη ομάδα εργαζομένων παράγει με μεράκι μια μεγάλη ποικιλία γλυκών του κουταλιού κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και την συνεχή καθοδήγηση της κυρίας Βασιλικής.

Η επιχείρηση μας ξεκίνησε δειλά δειλά τη δραστηριότητα της το 2002. Τα πρώτα μας προϊόντα ήταν γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες αποκλειστικά για μια επιχείρηση ντελικατέσεν. Η εμπειρία που αποκτήσαμε μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε παράλληλα συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ για παραγωγή γλυκών κουταλιού ιδιωτικής ετικέτας.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ότι μάθαμε την αγορά και καταφέραμε να πάρουμε το μεγαλύτερο μερίδιο του τζίρου της αλυσίδας σε γλυκό κουταλιού.


Τον τελευταίο καιρό έχουμε επεκταθεί και σε άλλες συνεργασίες με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Παραγωγική διαδικασία
Το όνομά μας ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ κυριολεκτεί και η κυρία Βασιλική, εμπνευστής αυτής της δραστηριότητας, χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές μεθόδους για την παραγωγή υψηλής ποιότητας αυθεντικών γλυκών του κουταλιού.

Σήμερα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, όλα τα γλυκά του κουταλιού παρασκευάζονται χωρίς συντηρητικά και πρόσθετες ύλες, έτσι διατηρούμε την παράδοση - και το πιο σημαντικό την πλούσια γεύση τους.

Τα μόνα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι φρούτα, ζάχαρη και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Με τα καλύτερα φρούτα που διαθέτει η Ελληνική γη, η κυρία Βασιλική ακολουθεί τις παραδοσιακές συνταγές και ειδικούς κανόνες προετοιμασίας και εκτέλεσης για την παραγωγή ανώτερης ποιότητας γλυκών του κουταλιού.

Στο εργαστήριό μας χρησιμοποιείται η μέθοδος του αργού βρασμού σε ‘ανοιχτά’ καζάνια για την παραγωγή γλυκών του κουταλιού που δίνει στα προϊόντα μας τη μοναδική «σπιτική» τους γεύση. Η μέθοδος αυτή θεωρείται ως ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την παραγωγή αυθεντικών γλυκών του κουταλιού.

Τα φρούτα επιλέγονται προσεκτικά για το χρώμα τους, την υφή τους, τη γεύση και το άρωμα τους.
Ο καθαρισμός, η κοπή, η αποφλοίωση και ο τεμαχισμός των φρούτων γίνονται όλα με το χέρι. Δεδομένου ότι τα χαρακτηριστικά των φρούτων που χρησιμοποιούμε μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή, δεν μπορούμε να παράγουμε μεγάλες ποσότητες τυποποιημένων προϊόντων και τα προϊόντα μας δεν έχουν τη συνοχή μιας βιομηχανοποιημένης διαδικασίας.

Τα βασικά στοιχεία που η κυρία Βασιλική χρησιμοποιεί είναι το χέρι, το μάτι, και η εμπειρία της. Ξέρει ακριβώς ποια συνταγή θα χρησιμοποιήσει για κάθε γλυκό του κουταλιού. Ξέρει ακριβώς πόσο χρόνο θα βράσει τα φρούτα προκειμένου να αναδείξει τη φυσική τους γεύση και να διαφυλάξει το φυσικό τους χρώμα.

Μετά από το τέλειο βράσιμο τα γλυκά στη συνέχεια τοποθετούνται στα βάζα, με το χέρι. Γέμισμα των βάζων με το χέρι βοηθά στο να διατηρούνται τα φρούτα ολόκληρα και συντελεί , πιστεύουμε, στο καλύτερο δυνατό τελικό προϊόν.

Το κλείσιμο των βάζων πραγματοποιείται σε κενό αέρος και με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να εγκλωβίσουμε τις γεύσεις και τα αρώματα του τελικού προϊόντος στο εσωτερικό του γυάλινου βάζου.

Ακολουθεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενη παστερίωση για να αποφευχθεί οιοσδήποτε μικροβιολογικός κίνδυνος.

Κάθε επιμέρους βάζο έχει ελεγχθεί οπτικά τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι την παράδοση του. Παρόλα αυτά, ο ποιοτικός μας έλεγχος προχωρά πέρα από τον «οπτικό» έλεγχο. Οι εγκαταστάσεις μας και η παραγωγική διαδικασία μας πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη ως προς το πρότυπο ISO 22000:2005 / HACCP.